Preskočiť navigáciu


Povieš si: „čo tu také píšeš? Hádam už nepodnikáš?“ Nie, nebojte sa nezamestnám vás ja, ale ten „vynikajúci“ zamestnávateľ bude niekto iný. Čítaj, ak sa chceš zamestnať do práce, kde budeš sa mať ako prasa v žite.

Možnože zdá sa to neuveriteľné, ale váš „zamestnávateľ“ si vás vyhľadá cez virtuálny svet. Stačí mu na túto „akciu“ váš e-mail a ten môže získať z rôznych zdrojov. Aj ja som dostal takúto možnosť – a čo myslite? Som už zamestnaný do „prominentnej“ spoločnosti, ktorá ponuka založenie bankového účtu, služby pre súkromný podnik (zrejme ide o „nenávratne“ pôžičky, logistické služby atď?
Nuž e-mailové výplody niektorých „zamestnávateľov“ sú naozaj výnimočné. Niekedy je mimoriadne smiešne čítať výplody našich budúcich „zamestnávateľov“. A prečo používam slovíčko zamestnávateľ v úvodzovkách sa môžeš presvedčiť sám.

Predmet správy: „hľadá sa miestne zastúpenie“ (Local representation needed)

Text správy (zobrazený v prílohe):
Zdravím, v mene veľkej medzinárodnej spoločnosti, kde pracujem ako manažér oddelenia náboru nových pracovníkov. Naša spoločnosť sa stretla v mnohých oddeleniach, Ako napríklad:
– služby tykajúce sa realitných spoločnosti,
– companies setting-up and winding-up
– Otvorenie bankových účtov a údržba
– Logistika
– služby pre súkromný podnik,
– atd.

Potrebujeme osobu, ktorá má záujem o voľné miesto na regionálneho manažéra v Európe:
– Plat 2.500 euro + bonus
– 1 – 2 pracovných hodín za deň
– Flexibilný pracovný čas

Ak máte záujem o túto pozíciu, prosím, zašlite nám svoje kontaktné údaje:
Eddie@company-euro.com
Celé meno:
Krajina:
E-mail:
Telefóne číslo:

Hľadáme ľudí, ktorí majú právo pracovať v Európe!

Prosím, napíšte vaše meno a telefónne číslo, aby náš manažér vás mohol kontaktovať, alebo na vaše konkrétne otázky a odpovede.

(autor článku nezverejňuje tento text za účelom propagácie tohto „zamestnávateľa“)

Poďme teraz pekne po poriadku. Prvá logická otázka znie: Prečo tento „zamestnávateľ“ posiela túto výzvu každému užívateľovi? Je logické, že ak chce nejaká spoločnosť kvalitných manažérov, tak nebude svoju reklamu sústrediť na e-mailové schránky, do ktorých napĺňa svoje „sladké“ ponuky na vynikajúce zamestnanie. Ak manažér, tak nech je poriadny nie?
Po ďalšie, čo je určite zavadzajúce je aj to, že nie je spomenutá stránka budúceho „zamestnávateľa“ (teda aspoň moje zdroje hovoria, že stránka tejto prominentnej spoločnosti neexistuje“. Je možné, že majú stránku, len ja som o ňu nezakopol pri hľadaní.
Posledná zaujímavosť je len pikoškou. Sleduj, čo sa píše v tejto časti e-mailu: „Ak máte záujem o túto pozíciu, prosím, zašlite nám svoje kontaktné údaje:
Eddie@company-euro.com.“ Hovorím si, je to super. Ich domovská stránka je tu (vychádzal som podľa e-mailovej adresy):

Pridaj komentár